كسكسى باللحم والخضار
المقادير
1ك لحم -1ك كسكى جاهز
1/2 كوب زيت زيتون
2بصلة كبيرة - ملح- فلفل أسود- زعتر- بهارات
زنجبيل- فص ثوم
(طماطم- بسلة -جزر -كوسة -بطاطس )
حمص شامى منقوع
الطريقة
1- يجهز الكسكسى بوضعة على بخار الماء حتى ينضج .
2- تسلق اللحمه مع الفلفل الاسود والزعتر والبهارات والزنجبيل وحين دخولها فى النضج يضاف اليها الملح وقطع الطماطم و الخضار المجهز بعد تنظيفة وتقطع الكوسة والجزر والبطاطس طوليا وطرنشات البصل وفص الثوم والحمص المنقوع حتى ينضج الجميع ويتشرب ويشوح فى نصف مقدار الزيت .
3- يقلب الكسكس فى باقى مقدار الزيت وهو ساخن ويوضع فى طبق التقديم وعلى الوجه يوضع اللحم بالخضار.
والهنا والشفاء