القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل صينية الجمبرى بالخضار




طريقة عمل صينية الجمبرى بالخضار



المقادير: -
½ كيلو جمبري
2 حبة فلفل ألوان
2 فص ثوم مفروم
2 ملعقة زيت زيتون
1 بصله متوسطة
ملعقة صغيرة كمون
½ كوب صلصة طماطم
1 حبة بطاطس
1 فلفل حامي
  عمود كرفس وزعتر
1 حبة كوسة
ملح وفلفل
1 حبة جزر
الطريقة: -
1- قطّعي البصل شرايح رفيعة، ثم ضعيه في الزيت مع الثوم المفروم حتى يصبح لونه ذهبي، وقطّعي الكرفس والزعتر قطع صغيرة، وضعيهم مع البصل واقليهم مع بعض.
2- قطعي الجزر والفلفل والبطاطس والكوسة والفلفل الحامي صوابع رفيعة، وحطيهم مع البصل، وقلبى كل الخضار مع بعض لحد ما يستوي نصف تسوية.
3-  ضعي معهم الجمبري  وتبّليهم بالملح والفلفل والكمون، وضعي عليهم عصير الطماطم، وقلبيهم على النار لمدة 5 دقائق.
4- بعد أن  يتم نصف نضج ضعيهم على ورق قصدير في صينية، واقلبي عليه الجمبري بالخضروات وعليهم 1/ 4 كوب ماء أو صلصة طماطم، ثم اقفلي القصدير عليه.
5- أدخلي الصينية في الفرن لمدة 10 دقائق، وبعدين طلّعيه من الفرن وقدّميه .