القائمة الرئيسية

الصفحات

كفتة لحمة جملى بالبرغل

طريقة عمل كفتة اللحمه الجملى بالبرغل


طريقة عمل كفتة البرغل

كفتة لحمة جملى بالبرغل



مقادير كفتة البرغل
==========

- نصف كيلو لحمه جملى مفرومه
- نصف كوب برغل منقى ومنقوع
- بصله كبيره  مفرومه
- ملح - فلفل اسود  - بهارات كفته
2  حبة طماطم مقطعه طرنشات
1 حبة بطاطس
1 حبة جزر
1 حبة كوسه
حبة فلفل رومى
بصله طرنشات
 كوب ماء  - مقدونس للتزيين

طريقة عمل كفتة البرغل

- يخلط اللحم المفروم مع البرغل المنقوع والملح والفلفل الاسود والبهاراة والبصل المفروم جيدا وتوضع فى الثلاجه لمده ساعه ،
- تخرج الكفته من الثلاجه وتصبع  ،
- فى صينية الفرن مدهونه سمن ترص اصابع الكفته ومع حلقة من الطماطم  ,وحلقات البصل و البطاطس والكوسه والجزروالفلفل الاخضر ويضاف اليهم كوب ماء  يرش الوجه بقليل من الملح والفلفل الاسود،
- توضع على النار حتى تغلى قليلا ثم تدخل الفرن الى ان تنضج ويجف ماؤها ويحمر الوجه ، ( فى جانب الصينيه توضع فحمه موقده فى ورقه فويل  للتدخين)- تقدم ساخنه وتزين بالمقدونس بجانب ارز بالشعريه وسلطه خضراء
بالهنا والشفاء