طريقة عمل كفتة اللحمه الجملى بالبرغل
مقادير كفتة البرغل
==========
- نصف كيلو لحمه جملى مفرومه
- نصف كوب برغل منقى ومنقوع
- بصله كبيره مفرومه
- ملح - فلفل اسود - بهارات كفته
2 حبة طماطم مقطعه طرنشات
1 حبة بطاطس
1 حبة جزر
1 حبة كوسه
حبة فلفل رومى
بصله طرنشات
كوب ماء - مقدونس للتزيين
طريقة عمل كفتة البرغل
- يخلط اللحم المفروم مع البرغل المنقوع والملح والفلفل الاسود والبهاراة والبصل المفروم جيدا وتوضع فى الثلاجه لمده ساعه ،
- تخرج الكفته من الثلاجه وتصبع ،
- فى صينية الفرن مدهونه سمن ترص اصابع الكفته ومع حلقة من الطماطم ,وحلقات البصل و البطاطس والكوسه والجزروالفلفل الاخضر ويضاف اليهم كوب ماء يرش الوجه بقليل من الملح والفلفل الاسود،
- توضع على النار حتى تغلى قليلا ثم تدخل الفرن الى ان تنضج ويجف ماؤها ويحمر الوجه ، ( فى جانب الصينيه توضع فحمه موقده فى ورقه فويل للتدخين)- تقدم ساخنه وتزين بالمقدونس بجانب ارز بالشعريه وسلطه خضراء
بالهنا والشفاء